Carta Época
ENSALADAS / SALADS:
- Pimientos Asados a la Leña con Ventresca de Bonito.
Woodfire Roasted Peppers with Tuna.
- Ensalada de Gulas y Queso de Cabra. (Gourmet de Lechugas acompañadas de Maíz, un suave Queso de Cabracaramelizado y Gulas bañadas con un fino jugo de Arándanos y Módena).
Gulas (Baby Eel) & Goats Cheese Salad. (Gourmet lettuce with sweetcorn, soft caramelized goats cheese and gulas martinated with berry & balsamic vinegar).
- Ensalada de la Huerta con Tomate Raf.
Garden salad with “Raf” Tomatoes.
- Ensalada Mixta. (Gourmet de Lechugas con Tomate, Atún y Cebolla).
Mixed Salad. (Gourmet lettuce with tomato, tuna & onion).
-Ensalada de Tomate y Mozzarella. (Rodajas de Tomate y Mozzarella de Búfala bañados con Aceite de Oliva Extra y Orégano).
Mozzarella & Tomato Salad. (Sliced tomato & buffalo mozzarella marinated in extra virgin olive oil & oregano).
- Ensalada de Pollo Crujiente y Colorida. (Gourmet de Lechugas variado, Pollo, Aceitunas, Pan Tostado y Salsa Mostaza y Miel).
Crispy Chicken Salad. (Red lettuce, chicken, olives, croutons and a honey & mustard dressing).
VERDURAS / VEGETABLES:
- Parrillada de Verduras.
Mixed Vegetable Grill.
- Tempura de Verduras a la Vinagreta de Soja.
Vegetable Tempura with Soy Vinaigrette.
CARNES / MEAT:
- Solomillo de Ternera con Foie y Salsa al Pedro Ximénez.
Sirloin Steak with Foie & Pedro Ximenez.
- Solomillo de Ternera con pimientos Asados o de Padrón y Patatas Fritas.
Sirloin Steak with Roasted Peppers or “Padron” Peppers with French fries.
- Entrecot de Ternera con Pimientos Asados o de Padrón y Patatas Fritas.
Fillet Steak with Roasted Peppers or “Padron” Peppers with French fries
- Entrecot de Ternera con Parrillada de Verduras.
Fillet Steak with a mixed grill of vegetables.
- Hamburguesa de Ternera Casera “Época” (150 gr).
Hamburger “Epoca” style.
PESCADOS / FISH:
- Marisco y Pescado por encargo.
Seafood & Fish made to order.
TOSTAS / TOASTS:
- Solomillo de Ternera con Queso Brie.
Sirloin with brie.
- Solomillo de Ternera con Pimientos Asados.
Sirloin with roasted peppers.
- Foie de Pato al Pedro Ximénez y Cebolla Caramelizada.
Duck foie with Pedro Ximenez & Caramelized onion.
- Rabo de Toro con Zanahorias Glaseadas.
Oxtail with glazed carrots.
- Ternera Guisada al Oporto.
“Porto” style beef stew.
- Provolone con Compota de Tomate y Orégano.
Provolone cheese with tomato & oregano compote.
- Bonito con Pimiento y Berenjena Asada.
Tuna with roast pepper & aubergine.
- Queso de Cabra con Cebolla y Compota de Manzana y Nueces.
Goats Cheese with onion and apple & walnut compote.
- Revuelto de Gulas al Ajillo.
Gulas (Baby eel) with eggs and garlic.
- Delicias de Teruel.
Teruel ham with olive oil & tomato.
RACIONES / RATIONS:
- Calamares.
Calamari.
- Chipirones a la Plancha.
Grilled Baby Squid.
- Pulpo a la Gallega.
“Galician” style Octopus.
- Bonito con pimiento.
Tuna with pepper.
- Gulas al Ajillo.
Gulas (baby eel) with garlic.
- Puntillas a la Andaluza.
Lightly battered baby squid “Andaluz” style.
- Callos al estilo “Época”.
“Epoca” style tripe.
- Revuelto de Morcilla de Burgos con Piñones.
Scrambled eggs with Burgos black pudding & pine nuts.
- Espárragos Trigueros.
Wild asparagus.
- Alitas de Pollo “Época”.
“Epoca” style chicken wings.
- Albóndigas Caseras.
Meatballs.
- Pimientos de Padrón.
Padron Peppers.
- Patatas Bravas.
Fried potatoes with spicy sauce.
- Patatas Ali-Oli.
Potato Salad with ali-oli.
- Huevos Estrellados con Jamón al Estilo Época.
Fried eggs with ham “Epoca” style.
- Huevos Rotos con Chorizo.
Fried eggs with Chorizo.
- Croquetas Caseras de Jamón.
Ham Croquettes.
- Croquetas Caseras de Queso con Nueces.
Cheese Croquettes with chopped nuts.
- Croquetas Caseras de Bacalao.
Cod Croquettes.
- Rueda de Croquetas Caseras Surtidas.
Assortment of croquettes.
- Tortitas de Camarones con Mahonesa Suave de Ali-Oli.
Crepes with prawns & ali-oli mayonnaise.
- Jamón Ibérico.
Iberian Ham.
- Queso Manchego de Oveja “Ojos del Guadiana”.
Manchego Cheese “Ojos del Guadiana” (Sheep’s cheese).
- Chorizo Ibérico.
Iberian Chorizo.
- Salchichón Ibérico
Iberian Sausage.
Especialidades de la Casa / House Specialities
- Nidos de Verduras con Carpaccio de Tomate.
Nests of Vegtables with tomato carpaccio.
- Nidos de Bacalao.
Cod Nests.
- Saquitos de Gulas, Gambas y Queso.
Gulas (baby eel), prawn and cheese parcels.
- Saquitos de Morcilla con Piñones y Pasas.
Black pudding parcels with pine nuts & dates.
- Saquitos de Setas Silvestres con Foie.
Wild mushroom & foie parcels.
- Hamburguesitas Época.
Hamburger “Epoca” style.
PLATOS COMBINADOS / MIXED PLATES:
- Hamburguesa, 2 Huevos, Bacon y Patatas Fritas.
Hamburger, 2 eggs, bacon & French fries.
- Filete de Ternera con Pimientos de Padrón y Patatas Fritas.
Beef fillet with Padron peppers & French fries.
SANDWICHES Y BOCADILLOS / TOASTED SANDWICHES & BAGUETTES:
- Sandwich Mixto.
Ham and cheese toasted sandwich.
- Sandwich mixto con huevo.
Ham and cheese toasted sandwich with egg.
- Sandwich Vegetal.
Egg & Tuna toasted sandwich with salad.
- Bocadillo de Jamón Ibérico con Tomate y Aceite de Oliva.
Baguette with Iberian ham, tomato & olive oil.
- Bocadillo de Queso Manchego.
Baguette with Manchego cheese.
- Bocadillo de Ternera a la Plancha.
Baguette with grilled beef.
- Bocadillo de Pollo con lechuga, Tomate y Mahonesa.
Baguette with chicken, lettuce, tomato & mayonnaise.
- Bocadillo de Calamares.
Baguette with calamari.
- Bocadillo de Tortilla Francesa.
Baguette with French omelette.
- Bocadillo de Tortilla de Patatas.
Baguette with Tortilla de patatas (Spanish potato omelette).
- Bocadillo de Bacon con Queso.
Baguette with bacon & cheese.
- Bocadillo de Lomo Adobado con Tomate o Queso.
Baguette with marinated pork & tomato or cheese.
- Bocadillo de Atún con Tomate.
Baguette with tuna & tomato.
- Bocadillo de Chorizo Ibérico.
Baguette with Iberian chorizo.
- Bocadillo de Salchichón Ibérico.
Baguette with Iberian sausage.
PASTAS / PASTA
- Espagueti a la Carbonara.
Spaghetti Carbonara.
- Espagueti con Gambas al Ajillo.
Spaghetti with Garlic Prawns.
- Tallarines de Espinacas a los 4 Quesos.
Tagilatele with Spinach & 4 cheeses.
PIZZAS / PIZZAS:
- Pizza a los 4 Quesos (Tomate, Orégano, Mozzarella, Queso Azul, Gouda y Edam).
4 Cheese Pizza (tomato, oreano, mozzarella, blue cheese, gouda & edam)
- Pizza Jamón, Bacon y Queso (Tomate, Mozzarella, Jamón Cocido y Bacon).
Ham, Cheese & Bacon Pizza
- Pizza Carbonara (Bacon, Champiñones, Cebolla asada, Mozzarella y Salsa Carbonara).
Carbonara Pizza (bacon, mushrooms, onion, mozzarella and carbonara sauce).
- Pizza Vegetal (Tomate, Orégano, Mozzarella, Aceitunas Verdes, Cebolla, Pimientos Rojos y Verdes).
Vegetable Pizza (tomato, oregano, mozzarella, green olives, onion & red peppers).
- Pizza Barbacoa (Bacon, Carne, Mozzarella y Salsa Barbacoa).
Barbecue Pizza (bacon, ground beef & barbecue sauce).
ARROCES / RICE:
- Paella Valenciana (mínimo 2 personas).
Valencian Paella (minimum 2 people).
- Paella de Marisco (mínimo 2 personas).
Seafood Paella (minimum 2 people).
- Arroz Negro con Sepia (mínimo 2 personas).
Black Rice with Cuttlefish.
- Arroz A Banda (mínimo 2 personas).
Rice “A Banda”.
POSTRES / DESSERTS:
- Brownie de Chocolate Blanco con Pepitas de Oreo.
White chocolate brownie with Oreo.
- Brownie de Chocolate Negro con helado de Vainilla.
White chocolate brownie with Oreo.
- Mojito en Texturas.
Mojito in textures.
- Culan de Chocolate con Helado de Mandarina.
Chocolate coulant with mandarin ice cream.
